EĞİTİMLERİMİZİN YÜZDE 70’İ UYGULAMALI YAPILIYOR

EĞİTİMLERİMİZİN YÜZDE 70’İ UYGULAMALI YAPILIYOR

Uzun yıllar bilişim ve telekomünikasyon sektörlerinde üst düzey yöneticilik yapan Nişantaşı Eğitim Vakfı Kurucusu Dr. Levent Uysal, ailesinin talebi üzerine 2009 yılında eğitim, sağlık ve kültür alanlarındaki faaliyetleri teşvik etmek üzere Nişantaşı Eğitim Vakfı’nı kurdu. Vakfın kuruluşundan bir yıl sonra, Nişantaşı Meslek Yüksekokulu’nu, ardından 2012 yılında da Nişantaşı Üniversitesi’ni hayata geçirerek, teknolojinin ve eğitimin bir arada olduğu bir anlayışla binlerce öğrenciyi geleceğe hazırlıyor. Nişantaşı Üniversitesi NeoTech Campus’ünde 40.000’den fazla öğrencinin global standartlarda eğitim almasına olanak sağlayan Dr. Levent Uysal, halen Nişantaşı Eğitim Kurumları’nın yönetim kurulu başkanlığını, Nişantaşı Eğitim Vakfı’nın yurt içi ve yurt dışında başkanlığı görevini yürütüyor. Dr. Uysal, gözlemlerine ve tecrübesine dayanarak kurduğu Nişantaşı Üniversitesi ile ilgili tüm gelişmeleri, öğrencileri iş hayatına hazır bir şekilde mezun etmek için yapılan yenilikleri, gelecek dönem hedeflerini ve öğrenciler için sağlanan tüm imkanları anlattı.

Eğitimlerimizin yüzde 30’u teorik, yüzde 70’iyse
uygulamalı yapılıyor. Öğrencileri okurken staja
yönlendirmemiz onu mezuniyetten sonra şirketin
kurumsal kimliği, organizasyonu ve işleyişi hakkında bilgi
sahibi bir insan kaynağına dönüştürüyor. İşverenin nezdinde
bölümüyle ilgili teknik donanıma sahip olmaları ve tüm
bildiklerini uygulama tecrübeleri iş bulma konusunda bizim
öğrencilerimizi herhangi bir mezundan ayıran ve hatta öne
çıkaran en önemli etken.
MAVİ DİPLOMALI MEZUNLAR YETİŞTİRİYORUZ
Nişantaşı Üniversitesi mezunlarının uluslararası geçerliliği
olan mavi diploması başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak
üzere birçok ülke tarafından kabul edilen ve geçerliliği olan
bir belge. Mavi Diploma, ulusal kurumlar tarafından, Avrupa
Komisyonu, Avrupa Konseyi ve UNESCO tarafından ortaklaşa
hazırlanmış ve belirli bir şablona göre düzenlenmiş, işveren
ve eğitim kurumlarının yeterliliğinizi anlamalarına yardımcı
olacak bilgiler içeren ve diplomayla beraber verilen bir
belge. Nişantaşı Üniversitesi’nden mezun tüm öğrenciler

mavi diploma almaya hak kazanıyor. Yurt dışında bir iş veya kurs başvurusu yapıldığında, mezunun aldığı eğitimde neler öğrendiğini anlatmak bazen zor olabilir. Mavi Diploma mezunlarımıza bu noktada yardımcı oluyor. Mavi Diplomanın avantajı; akademik yeterliliklerin ve mezunların becerilerinin hem yükseköğretim kurumları hem işverenler tarafından daha iyi anlaşılmasını sağlaması. Tamamlanan çalışmaların ayrıntılı açıklamasını ve programı tamamlamak için kazanılan yetkinliklerin bir göstergesini sunuyor. Ayrıca mezunlarımızın diplomalarını, ulusal ve uluslararası alanda daha kolay anlaşılır ve karşılaştırılabilir hale getiriyor. Böylelikle gerek yurt içinde gerek yurt dışında mezunların iş ve eğitim olanaklarına erişimini kolaylaştırıyor. ÜNİVERSİTEMİZDE 1+4+1 SİSTEMİ ÇOK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR Hangi mesleği yaparsanız yapın İngilizceniz olmazsa dünyayı takip edemezsiniz. Bu yüzden öğrencilerimize diyoruz ki: 1 yıl İngilizce eğitim alın. Ardından 4 yıl mesleğinizle ilgili
branş eğitimi alın, biz de sizlere 1 yıl ücretsiz olarak yüksek lisans eğitimi verelim. Öğrencilerimize bu programla birlikte kısa sürede yüksek lisansını da yaptırmış olarak yine diğer mezunlara kıyasla hep bir adım önde olmaları imkanını sağlıyoruz. Düşünün doğru eğitimleri vermeden hatıra binaen birkaç kişiyi işe soksak bir yerden sonra işveren bunu kabul etmez, biz sürekliliği sağlayacağımız, vermiş olduğumuz eğitimlerin doğru konumlanacağı ve iş dünyasında etkin olacak insan kaynağı oluşturmaya gayret ediyoruz. Üniversiteyi kurmamızdaki en önemli etken de bu. Bu girişimciliğin tüm insanlığımıza faydalı olacağına ve hatta yol göstereceğine gönülden inanıyorum.
“MEZUNLARIMIZIN YÜZDE 90’I ÇALIŞIYOR” İNSAN KAYNAKLARI ATÖLYESİ İnsan Kaynakları Atölyesi dediğimiz, İK şirketi gibi çalışan bir departmanımız var. Bu departmanın görevi, öğrencimize okurken stajları, yarı zamanlı işleri ayarlamak ve öğrenci eğitimini bitirdiği an ona iş imkanı sunmak. Çözüm ortaklarımızla ve İK Atölyemizle sağladığımız bu imkanlar sayesinde mezunlarımızın yüzde 90’ı şu an çalışıyor. SADAKAT PROGRAMI Bununla birlikte, öğrencilerimizin ve iş dünyasının okulumuza olan güvenini artırmak için bir sadakat programı oluşturduk. Öğrencimiz, işle/sektörle ilgili sıkıntısı olduğunda yardımcı olmamız için önce bize geliyor. Kendisinden kaynaklanmayan sebeplerle işinden çıkarılırsa, 6 ay boyunca öğrencimize 1.000 TL maaş veriyoruz ve o sürede başka iş imkanları araştırıyoruz. KRİTERLER Bu olanaklardan yararlanmak için belirlediğimiz kriterler çok basit; öğrencinin okurken devamsızlık yapmamış olması, stajlarını tamamlamış olması ve çalıştığı yere okuldan bir arkadaşını stajyer olarak tavsiye etmesi.
SOSYAL GÜVENLİKLERİNİN ERKEN BAŞLAMASI BİZE DE HUZUR VERİYOR Üniversitemizde yeni bir program açmadan önce bu programla ilgili partnerleri, çözüm ortaklarımızı buluyoruz. Onlara çok iyi insan kaynağı sağlayabilmek adına nasıl bir uygulama alanı oluşturmamız gerektiği ve nasıl bir müfredat ortaya çıkarmamız gerektiğini o programla bağlantılı olan sektör liderleriyle bir araya gelerek konuşuyoruz. Aldığımız “know-how” doğrultusunda hem müfredatımızı hem laboratuvarlarımızı oluşturduk. Bunun sonucunda çözüm ortaklarımız öğrencilerimize çalışma imkanı verdi. Bazıları tam bazıları yarı zamanlı olarak işe başladı. Buradaki en büyük kurgumuz çocuklarımızın bir an önce iş dünyasıyla tanışması ve bir an önce SGK kayıtlarının açılması. Çünkü sosyal güvenliği ne kadar erken başlarsa kişi kendini o kadar huzur içinde hisseder.
Paylaş:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Instagram